Passa al contingut principal

"La educació pública de totes i tots"

El proper diumenge 16 de març, a les 11h. la plataforma Comunitat Educativa de Terrassa (CET) convida a tota la ciutadania a participar en la jornada lúdica-reivindicativa organitzada al Parc Vallparadís, amb la finalitat de fer visible la greu situació que travessa avui l’Educació pública, i promoure la reflexió i l’acció vers les polítiques conservadores i restrictives, que amenacen una Educació garantida, igualitària i de qualitat per al conjunt de la població.

Diumenge 16 de Març: tothom al Torrent de les Bruixes.

Sota el lema “L’educació pública de totes i de tots” la jornada del dia 16 preveu la participació de diferents col·lectius relacionats amb el món de l’educació i el lleure a Terrassa, en forma de tallers oberts, actuacions musicals i accions diverses, inclosa la lectura d’un manifest.La jornada s’iniciarà a les 11h del matí i està previst que finalitzi a les 14h.




Què és la Comunitat Educativa de Terrassa?

La Comunitat Educativa de Terrassa neix amb la voluntat de sumar esforços i recollir les inquietuds de tota la ciutadania terrassenca implicada, d’una manera o altra, amb l’Educació. La integren associacions de pares i mares, docents, estudiants, sindicats, entitats d’educació en el lleure, moviments de renovació pedagògica, i està oberta a la participació de qualsevol persona sensible als problemes de l’Educació pública avui.
La CET pretén així abordar l’acció i la reflexió sobre les polítiques que posen en perill avui un model educatiu públic de qualitat i universal, i les seves conseqüències en el nostre entorn més pròxim, des d’una perspectiva en la qual es tinguin en comptes totes les veus implicades en el procés educatiu. Es posa en valor així el concepte de “comunitat educativa” com a base de l’Educació, front al model educatiu imposat avui, basat en els criteris economicistes del managementempresarial de les ideologies neo-conservadores, que ens adreça cap a un sistema educatiu estratificat i injust.

La Comunitat Educativa de Terrassa es posiciona contra les polítiques educatives seguides pel govern autonòmic i l’estatal, i l’escassa prioritat que han demostrat donar als interessos i les necessitats de la ciutadania a l’hora de dissenyar-les. Vol evidenciar la despreocupació demostrada pels poders públics per una Educació pública de qualitat real, restringint els seus recursos materials i humans, creant barreres per a l’accés en condicions d’igualtat en tots els nivells educatius, implementant mesures que atempten contra la gestió participativa i democràtica als centres, i posant en seriós perill el model lingüístic cohesionador de l’escola catalana.




Comentaris