Passa al contingut principal

MANIFESTACIÓ AVORTAMENT LLIUIRE I GRATUÏT

Veïns i veïnes,

Us  volem informar que a la nostra comarca  s’està duent a terme una campanya de rebuig  a la contrareforma de la Llei de l'avortament del Sr Gallardón i el Govern del PP sota el lema Vallès per l’avortament  lliure i gratuït . En aquesta campanya participen diferents plataformes entre les quals es troba la Plataforma pel dret a l’avortament de Terrassa de la qual  l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina forma part.  

S’han previst dues manifestacions unitàries,

Terrassa, el dissabte 1 de febrer a les 18:30 h a la Plaça Vella 

Sabadell, el dissabte 8 de febrer d’àmbit comarcal.

Es necessària  una important presència per fer sentir el nostre rebuig i la nostra rotunda oposició en un moment tant decisiu  i en un context de greus amenaces al dret a decidir de les dones sobre el nostre propi cos .

Us hi esperem a tots i totes i us demanem fer la màxima difusió.





NO HEM LLUITAT TANT PER ATURAR-NOS AQUÍ!
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

El passat 20 de desembre de 2013, el Consell de Ministres va aprovar l'Avantprojecte de Llei de l'avortament, promoguda pel ministre de justícia Alberto Ruiz Gallardón. Aquesta contrareforma ens retrotrau més enllà de la llei de supòsits de lany 1985, amb lagreujant que no estarà inclòs el supòsit de malformació del fetus com a circumstància despenalitzadora, entre d'altres limitacions als drets de les dones.

Fins lany 2010, lavortament estava tipificat al codi penal com a un delicte excepte en tres supòsits. L'any 2010 sintrodueix la llei per terminis, que despenalitza lavortament durant les primeres 14 setmanes, i que, tot i que és un avenç, continua sent limitant. Ara, en comptes de seguir avançant, ens trobem amb un reforma que implica un retrocés de més de 30 anys.

Aquesta contrareforma tindria un impacte directe sobre la salut de les dones i no sobre el nombre d'avortaments, que no han augmentat després de la llei del 2010. Això demostra el clar transfons ideològic com a únic motiu del canvi legislatiu. En cas de ser aprovada la llei, ens veurem obligades a avortar en clandestinitat i en situacions sanitàries no controlades, posant en perill la nostra salut i fins i tot les nostres  vides.

Sota el nom Vallès per l' Avortament Lliure i Gratuït volem fer confluir les  campanyes que estan duent a terme diferents col·lectius a nivell comarcal per tal d'unir esforços i rebutjar la contrareforma de la llei de l'avortament:


1.   Perquè anul·la el dret al propi cos de les dones sent l’estat, els polítics, els metges, els psicòlegs, els psiquiatres i els jutges qui decidiran sobre ells.
2.   Perquè planteja un retrocés històric en els drets sexuals i reproductius de les dones restringint el dret a la interrupció voluntària de lembaràs a dos únics supòsits.
3.   Perquè s'endureixen burocràticament tant els supòsits que s'acaba prohibint de manera encoberta l'avortament.
4.   Perquè es pren una actitud paternalista i infantilitzadora cap a les dones
5.   Perquè es segueix penalitzant l'avortament
6.   Perquè és una llei classista
7.   Perquè aquesta llei posa en risc les nostres vides
8.   Perquè es limita l'accés als recursos públics i privats per poder practicar un avortament.
9.   Perquè converteix a l'Estat espanyol, juntament amb Polònia i Irlanda, en un dels únics estats de la Unió Europea que neguen el dret a la interrupció voluntària de lembaràs a les dones
10.               Perquè aquesta llei condiciona la vida de les persones obligant-les a ser mares

Davant daquesta situació, cal que diguem prou a aquesta ofensiva capitalista, patriarcal i catòlica, hem de continuar endavant amb aquesta lluita històrica, per un avortament lliure i gratuït.

Per això, continuem exigint:

·         Que lavortament surti immediatament del Codi Penal.
·         Que es continuï avançant per a una normativa que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida i disposi els mecanismes per a la realització efectiva i segura daquests drets. Per això és indispensable que el govern faci marxa enrere en la modificació de la llei de lavortament.
·         Que lavortament sigui una prestació sanitària gratuïta i normalitzada dins la sanitat pública, limitant lobjecció de consciència dels i les professionals per tal de garantir el dret de les dones a avortar a tots els centres públics.
·         Que els governs estatal i català garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que el personal sanitari pugui exercir la seva tasca, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica de l'avortament.
·         Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones implantant la formació sexual i afectiva a tots els nivells de lensenyament i assegurant laccés als diferents mètodes anticonceptius, garantint la seva gratuïtat


NI UN PAS ENRERE EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS.
Per un avortament lliure i gratuït.
Fora els rosaris dels nostres ovaris.

Comentaris