Passa al contingut principal

1a Fira d'intercanvi de Joguines a La Maurina


La Maurina celebra la primera Fira d’Intercanvi de Joguines

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Maurina organitza, amb la col·laboració del Pla de Barris, la 1a FIRA D’INTERCANVI DE JOGUINES A LA MAURINA el proper dimecres 4 de gener a la plaça de l’Assemblea de Catalunya (xemeneia de la Bòbila Almirall, Avda. Àngel Sallent).
Qui vulgui participar, només ha de portar una joguina o un joc que ja no utilitzi i que estigui en bon estat per tal de cambiar-lo pel d’un altre veí o veïna. Els participants disposaran d’unes taules on poder exposar els productes que volen intercanviar. Tindran temps d’11 a 17 hores per a fer-ho.
Hem organitzat aquesta activitat per fer una reflexió i  pensar en què significa el Nadal, en el malbaratament de coses i diners, en com reduir aquest consumisme desmesurat en que s’han convertit les festes nadalenques.
Donem molt de valor a la recollida de joguines organitzades per les ONG, amb molt d’encert, i aquesta proposta que organitzem pot ser una activitat que sumi un valor afegit i ens faci reflexionar al voltant la idea que el Nadal no és igual a consum, no significa malbaratar regals amb valor econòmic.
Des de temps immemorials, els nostres avantpassats ho celebraven, es vivia en harmonia, es compartien coses que un tenia en abundància per assolir-ne d’altres que no en tenia. I no feien falta els diners...
Ara, molta gent ignora que existeix això: l’intercanvi. Si prenguéssim consciència de què significa això realment, el nostre món seria millor, de fet, els nostres fills i filles ens ensenyen a que això perduri; qui no ha intercanviat cromos?. Aquesta és la idea, satisfer les necessitats del proïsme facilitant alguna cosa i a l'inrevés.

Per això, volem demostrar que podem obtenir alguna cosa sense la necessitat de tenir diners. Aquest esdeveniment ha estat organitzat amb l'únic desig de fomentar el diàleg, la convivència entre veïns i veïnes i, sobretot, allò que ens mou a ser millors:
La solidaritat, la generositat entre nosaltres i el foment de l’amistat!

Comentaris