Passa al contingut principal
PRESENTACIÓ CAMPANYA  ILP PER PORTAR AL CONGRÉS LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI HIPOTECÀRIA:
 
Des de fa més d'un any el grup promotor de la ILP (CONFAVC, Plataforma, CCOO.....) ha estat batallant intensament per aconseguir fer arribar la veu de la ciutadania al Parlament Espanyol, d'una de les poques maneres democràtiques que disposem el poble per fer arribar propostes justes per a promoure els canvis legislatius que la societat i les persones necessiten davant les problemàtiques que els afecten molt directament.

Què proposa exactament la ILP?

1. Dació en pagament amb efectes retroactius. Es diu dació en pagament al fet de lliurar l'habitatge a l'entitat financera amb què es té la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot deute.

2. Paralització dels desnonaments.Sempre que es tracti de l'habitatge habitual i l'impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.

3. Lloguer Social. L'executat té dret a seguir residint en l'habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.

D'aquesta forma el grup promotor ha hagut de sortejar els diversos entrebancs que la burocràcia governamental ens ha imposat. Però per fi l’inici de la recollida de signatures s'ha fet realitat i a partir d'ara un dels nostres objectius serà recollir-ne  les màximes possibles en nou mesos. És per aquest motiu que des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa (PAHT) i la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) conjuntament amb les organitzacions sindicals locals, CC.OO i UGT, us proposem fer un acte conjunt a la nostra localitat, una de les més afectades de tot el país per la problemàtica habitacional, per presentar a la ciutadania aquesta iniciativa d'àmbit estatal.

Des de la FAV Terrassa i la PAHT us volem convidar a la presentació de la campanya i a l’inici de la recollida de signatures oficials a la nostra ciutat:

ILP (dació en pagament retroactiva, paralització dels desnonaments i lloguer social)

Dimecres, 25 d’abril a les 19h
 
Lloc: Plaça Ricard Camí ( al costat antics jutjats de Terrassa, a la Rambla d'Egara)

Llegirem un comunicat de premsa i començarem a recollir signatures de les personalitats representatives de la nostra ciutat, convidades d'àmbit cultural, solidari, polític, social, esportives, que vulguin participar amb l'acte.

Així com també convidar-vos a que participeu en aquesta campanya recolzant la recollida de signatures des de les vostres entitats. Per més informació adreceu-vos als correus que signem a sota.

Us agraïm per endavant la vostra col·laboració,
Sense mes una cordial salutació.

http://www.quenotehipotequenlavida.org/
http://www.tercersector.cat/default.asp?idmenu=387

Comentaris